Absolwentka dietetyki Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Oprócz codziennej edukacji stale śledzi najnowsze badania i trendy w dziedzinie żywienia klinicznego, aby być na bieżąco z nowymi informacjami i praktykami. Specjalizuje się w opiece żywieniowej klinicznej także dziecięcej.
W swojej pracy opiera się na holistycznym podejściu do żywienia, uwzględniającym zarówno aspekty fizyczne, fizjologiczne jak i emocjonalne pacjenta. Współpracuje z pacjentami, udzielając im wsparcia, motywacji i edukacji w zakresie zdrowego odżywiania. Tworzy spersonalizowane plany żywieniowe, dostosowane do indywidualnych potrzeb, preferencji, alergii, nietolerancji pokarmowych i innych czynników zawsze kładąc nacisk na różnorodność i zrównoważenie. Monitoruje i dostosowuję plany żywieniowe w odpowiedzi na zmieniający się stan zdrowia. Udowadnia także, że dieta może być przyjemna, łatwa i jednocześnie skuteczna.
Jej największe zadowolenie wynika z zachodzących pozytywnych zmian, jakie podopieczni osiągają dzięki zrównoważonemu odżywianiu, co sprawia, że jej praca jest niezwykle satysfakcjonująca.